GD-5000 UV – УВ печатач од ролна во ролна

ШИФРА: GD-5000 UV

Уникатниот режим на печатење во боја+бело+боја го реализира осветлувањето и неосветлувањето, конзистентноста на перформансите на бојата, наместо двостраното печатење, што е погодно за различни апликации на профилни светлосни кутии. Овој печатач е опремен со 5 Ricoh Gen5i Глави. Апликации: ултра-транспарентна налепница за стакло, постери за светлосни кутии, приспособени налепници за автомобил, ткаенина за позадина на ѕидови, печатење на златна и сребрена хартија, печатење на кожа, печатење на кутии за подароци од висока класа, печатење на пакувања за храна, печатење на етикети, печатење на оперативниот панел и прекинувач итн. .

Категорија:
Дополнителни информации
Тежина 380 kg
Димензии 335 × 75 × 136 cm
Принт Глава

Пет Ricoh Gen5i Глави

Ширина на принт

1800 мм

Тип на боја

Ув Лед Бои

Капацитет на боја

1,5 лит. Резервоари за боја

Боја

До 8 Бои ( Циан, Магента, Жолта, Црна, Светло Циан, Светло Магента, Светло Црна, Бела )

Принт Резолуција

Максимум 1200 dpi

Брзина на принт

3pass: 9.7 sqm/h, 4pas: 7.3 sqm/h, 6pass: 4.8 sqm/h

Интерфејс

USB 2.0

Карактеристики