GD-3000 UV – Ув печатач од ролна во ролна

ШИФРА: GD-3000 UV

GD3000UV овозможува различни апликации во режим на боја да ги задоволат потребите на различни клиенти. Може да замени дел од функциите на висококвалитетниот Еко Солвент печатач.
Решението за печатење во боја-бело-коло со 3 слоеви користи еколошки материјали, е за заштита на животната средина, висока транспарентност и може совршено да се закачи на стаклени витрини. Целокупниот ефект е природен. Овој печатач е може да биде опремен со 4 индустриски глави за печатење Ricoh Gen5i со вариабилни капки и 3.5 пиколитри големина на капка или Три Глави Epson I3200. Апликации: Светлосни кутии, Транспарентен филм, налепници за автомобили, ѕидни тапети, канвас и други рекламни декоративни материјали.

Категорија:
Дополнителни информации
Тежина 280 kg
Димензии 301 × 74 × 142 cm
Принт Глава

Четири Ricoh Gen5i Глави или Три Epson i3200 Глави

Ширина на принт

1600 мм

Тип на боја

Ув Лед Бои

Капацитет на боја

1,5 лит. Резервоари за боја

Боја

До 6 бои ( Циан, Магента, Жолта, Црна, Бела, Лак )

Принт Резолуција

Максимум 2400 dpi

Брзина на принт

4pass: 44 sqm/h, 6pas: 36 sqm/h, 8pass: 28 sqm/h

Интерфејс

Lan