GD-4000 UV – УВ печатач од ролна во ролна

ШИФРА: GD-4000 UV

GD4000-UV печатачот од ролна во ролна со новите глави за печатење Ricoh Gen6 има поголем производствен капацитет и поголема брзина. Со новата променлива технологија за паѓање на мастило, може да достигне три нивоа на точка на промена и може да обезбеди големина на точки од 5 пиколитри. Лесно може да постигне совршен квалитет на слика со голема брзина или мала прецизност, а излезот е поделикатен и пореален. Апликации: ултра-транспарентна налепница за стакло, постери за светлосни кутии, приспособени налепници за автомобил, ткаенина за позадина на ѕидови, печатење на златна и сребрена хартија, печатење на кожа, печатење на кутии за подароци од висока класа, печатење на пакувања за храна, печатење на етикети, печатење на оперативниот панел и прекинувач итн. .

Категорија:
Дополнителни информации
Тежина 380 kg
Димензии 319 × 95 × 155 cm
Принт Глава

Три или Четири Ricoh Gen6 Глави

Ширина на принт

1800 мм

Тип на боја

Ув Лед Бои

Капацитет на боја

1,5 лит. Резервоари за боја

Боја

До 8 Бои ( Циан, Магента, Жолта, Црна, Светло Циан, Светло Магента, Бела, Лак )

Принт Резолуција

Максимум 1200 dpi

Брзина на принт

Production Model: 26 sqm/h

Интерфејс

USB 2.0

Карактеристики