GD-6090UV Plus – УВ печатач со рамно лежиште за печатење

ШИФРА: GD-6090UV Plus

Ув печатачот GD-6090UV Plus е печатач со рамно лежиште за печатење. Доаѓа со 2 до 4 индустриски глави. Има можност за печатење на материјали со дебелиниа од 1мм до 150 мм и максимално заоблување до 15 мм. Може да печати и на нерамни и цилиндрични материјали. Широко се користи во индустриски апликации и апликации за пакување, знаци за идентификација, реквизити за дисплеј, слики, производство на рамки, производи за кристално сликање, изработен подарок, сувенири, пероснализирани производи како запалка, подметач, УСБ и мемориски диск, привезок, пепелник, брош, футрола , ремен, паричник, чанта, влошка, модни чевли и многу други.

Категорија:
Дополнителни информации
Тежина 400 kg
Димензии 226 × 136 × 125 cm
Принт Глава

Од Две до Четири Ricoh Gen5 глави

Ширина на принт

900 mm x 600 mm

Тип на боја

Ув Лед Бои

Капацитет на боја

1,5 лит. Резервоари за боја

Боја

До 6 бои ( Циан, Магента, Жолта, Црна, Бела, Лак )

Принт Резолуција

Максимум 1200 dpi

Брзина на принт

12 pass – 6 sqm/h, 8 pass – 8 sqm/h

Интерфејс

USB 3.0